Ndërlidhjet

GABERON


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Goerge Bush në kuadrin e turneut vendeve afrikane qëndroi në Bocuanë ku dha mesazhin e shpresës duke promovuar iniciativën e tij globale për luftimin e SIDA-s, që arrin shumën prej 15 miliardë dollarë.
''Bocuana gjithashtu është drejtëpërdrejtë e ballahaquar me SIDA-n dhe ndërmerrë hapa për tejkalimin e krizës. Populli i këtij vendi ka kurajon dhe vendosmërinë për të mposhtur këte sëmundje e ju do të keni një partner në Shtetet e Bashkuar të Amerikës'', ka thënë George Bush gjatë takimit me presidentin Festus Mogae.
Gjatë këtij turneu Bush e ka kritikuar rreptë presidentin e zibambvean, Robert Mugabe për krizën ekonomike dhe politike në Zimbabve.
XS
SM
MD
LG