Ndërlidhjet

ABUJA


Presidenti i Shteteve të Bashkuara Gorge Bush arriti nga Uganda në Nigeri , etapën e fundit të turneut pesë vendeve afrikane me ç'rast shpalli zotimin e Amerikës për luftimin e epidemisë së SIDA-s në rrafshin global me një plan pesë vjeçar ndihme prej 15 miliardë dollarësh.
''Afrika ka vullnet të luftojë SIDA-n por i nevojiten edhe resurse. Ky ishte zotimi i vendit tim për popullin e Afrikës dhe të Ugandës-se ju nuk jeni të vetmuar në këte luftë. Amerika ka vendosur të veprojë. Gjatë pesë viteve të ardhëshme vendi im do të shpenzojë 15 miliardë dollarë për luftimin e SIDA-s në botë, me përqëndrim të veçantë këtu, në kontinentin e Afrikës'' , ka deklaruar presidenti i Shteteve të Bashkuara.
XS
SM
MD
LG