Ndërlidhjet

PARIS


Ministria e jashtëme franceze përshëndetë mbledhjen e parë të Kësillit Qeveritar Irakian si ''hap të parë pozitiv'' në drejtim të asaj që e quan ''dhënie e kontrollit të plotë irakianëve ndaj vendit të tyre dhe fatit të tyre ''.
Franca, bashkë me Gjermaninë dhe Rusinë, i kryesonin përpjekjet për të shmangur luftën në Irak të prirë nga Shtetet e Bashkuara, e thonë se Kombet e Bashkuara duhet të jenë përgjegjëse për tranzicionin politik në Irak.
XS
SM
MD
LG