Ndërlidhjet

UASHINGTON


Kryeadministratori civil amerikan i Irakut, Paul Bremer gjatë qëndrimit në Uashington ka përsëritur se brenda një viti mund të mbahen zgjedhjet për formimin e një qeverie sovrane irakiane.
''Mendojë se kjo është krejt e mundur. Nëse irakianët mund të hartojnë kushtetutën brenda gjashtë a tetë muajsh dhe pastaj kjo të mund të pasohej shpejtë me zgjedhjet, është e mundur të kemi një qeveri sovrane brenda një viti'', ka vlerësuar Bremer.
Në Bagdad, Këshilli i përkoshëshëm qeveritar irakian është takuar të diskutojë emërimin e ministrave të përkohshëm të resorëve kryesorë.
XS
SM
MD
LG