Ndërlidhjet

BUDAPEST


Bashkimi Evropian ka thënë se nuk ka vërejtje lidhur me marrëveshjet e bëra mes Hungarisë dhe vendeve fqinje me të, marrëveshje të cilat rrisin përfitimet e hungarezëve etnikë që jetojnë jashtë vendit.
Marrëveshjet bazohen në ligjin hungarez që parsheh mbështetje sociale, arsimore etj për hungarezët, që jetojnë jashtë kufirit zyrtar të vendit.
Ligji fillimisht krijoi probleme mes Hungarisë dhe vendeve fqinje si Sllovakia apo Rumania, që pohonin se ligji ishte shkelje e sovranitetit të vendeve të tyre.
XS
SM
MD
LG