Ndërlidhjet

SHKUP


I dërguari special i Bashkimit Evropian në Maqedoni, Alexis Brouhns dhe ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Shkup, Lawrence Batler kanë lavdëruar arritjet për sendërtimin e Marrëveshjes paqësore të Ohrit, por gjithashtu i kanë bërë thirrje qeverisë multi etnike të Maqedonisë të dyfishojë përpjekjet për vazhdimin e reformave politike dhe të tjera, duke i quajtur ato si kyçe për paqën dhe stabilitetin e përherëshëm.
''Është bërë progres substancial, shumë më i madh se që mund të pritej'' dhe ''ndonëse përparim është arritur, akoma ka nevojë për dyfishimin e përpjekjeve'', ka thënë i dërguari i BE-së.
XS
SM
MD
LG