Ndërlidhjet

UASHINGTON


Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Liberi, John Blaney ka bërë thirrje për armëpushim që do të zbatohej menjëherë nga forcat qeveritare të Liberisë dhe nga trupat e kryengritësve të cilët sulmojnë kryeqytetin Monrovi.
''Kërkojë nga LURD-i dhe qeveria e Liberisë të ndërpresin zjarrin, të shfrytëzojnë lumin si vijë të re demarkacioni midis forcave të tyre. Ky kufi natyror do te ndihmojë personelin për verifikim dhe mbikëqyrje, sikurse edhe paqëruajtësit që vijnë në Liberi për të siguruar dhe ndërtuar armëpushimin'',ka thënë ambasadori amerikan.
Kyrengritësit e kanë hedhur poshtë kërkesën për t'u tërhequr tek vija e demarkacionit.
XS
SM
MD
LG