Ndërlidhjet

CRNI VRH/BOSNJË


Ekspertët e mjekësisë ligjore thonë se nga varreza masive në Crni Vrh afër kufirit të Bosnjës me Serbinë po zbulojnë skeletet e para në një nga varrezat masive që besohet të jetë më e madhja e zbuluar deri tash në ate vend.
Veshmbathjet dhe dokumentat e gjetura në varrezë sugjerojnë se viktimat janë myslimanë të Bosnjës të vrarë nga forcat serbe midis prillit dhe qershorit të vitit 1992.
Drejtuesi i komisionit të myslimanëve të Bosnjës për personat e zhdukur, Murat Hurtiq ka thënë se do të marrë me muaj për të kompletuar punimet në Crni Vrh.
XS
SM
MD
LG