Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Kofi Annan ka kërkuar nga Këshilli i Sigurimit që të miratojë shpejtë vendosjen e një force stabilizuese në Liberi.
Nigeria ka vendosur të dërgojë dy bataljone prej afro 1.400 trupash në kyreqytetin Monrovi për të ndalur luftën civile në ate vend.
Kofi Annan ka kërkuar që trupa amerikane të pasojnë forcën nigeriane në Liberi të njejtën ditë kur presidenti Charles Taylor largohet nga vendi dhe shkonë në Nigeri, e cila i ka premtuar azil.
XS
SM
MD
LG