Ndërlidhjet

PRAGË


Vala e të nxehtit që ka përfshirë Evropën ka shkretëruar të mbjellat, ka marrë viktima në njerës dhe shkaktuar ngordhjen e bagëtisë.
Në Spanjë, zjarret pyjore kanë marrë 28 viktima bashkë me pesë anëtarë të një familje që vdiqën sot, në Portugali nga zjarret kanë humbur jetën 15 njerës, kurse vetëm në rajonin e Parisit kanë vdekur 50 pleqë për shkak të komplkimeve me semëndjet e zemrës.
Dy grupe kryesore që mbrojnë interesat e bujqëve,COPA dhe COGECA apeluan për lëvrimin e fondeve nga Bashkimi Evropian për mbështetjen e bujqëve si përgjigje ndaj ''kësaj katastrofe natyrore'', siç e quajtën .
XS
SM
MD
LG