Ndërlidhjet

SOFJE


Bullgaria është e gatëshme që të pranojë baza të NATO-s për të gjitha gjinitë-këmbësorinë, forcat ajrore dhe flotës detare, ka deklaruar mbrëmë gjenerali Miho Mihov.
Ai ka thënë se vendosja do të ishte e mundur kur Bullgaria do të bëhej anëtare e plotë e NATO-s dhe kur Aleanca do të tregojë vullnet të qartë politik për këte.
Zyrtarët e Shteteve të Bashkuara kanë përmendur se mund të lëviznin trupat nga Evropa perëndimore- në Bullgari dhe Rumani, kur këto do t'i bashkohen NATO-s vitin e ardhëshëm, duke i konsideruar si strategjike dy vendet e bregdetit të Zi.
XS
SM
MD
LG