Ndërlidhjet

BUKURESHT


Zyrtarët e Rumanisë njoftuan se kanë mbyllur centralin e vetëm bërthamor, Chernavoda, në jug-lindje të vendit tek lumi Danub për shkak të mungesës së ujit për ftofjen e reaktorëve të tij.
Ministri rumun i ekonomisë dhe tregëtisë, Dan Popesku tha se mbyllja e centralit u shkaktua nga ''rënia e paparë ndonjëherë e nivelit të ujërave të Danubit.
Ai tha se qeveria ka ngritur grup krize për t'u marrë me problemin dhe të gjejë burime alternative të energjisë.
XS
SM
MD
LG