Ndërlidhjet

BEOGRAD


Kuvendi i Serbisë, me bështetjen e partive në pushtet dhe në opozitë, ka miratuar një deklaratë në të cilën thuhet se Kosova është pjesë e pandashme e Serbisë dhe se ''sovraniteti shtetëror dhe integriteti territorial i Serbisë shtrihet edhe në Kosovë pa marrë parasysh adminsitrimin e përkohëshëm ndërkombëtar''.
Gjatë debatit, kryeministri Zoran Xhivkoviq ka thënë se Serbia nuk mund të sjellë vetë zgjidhje të përherëshme për Kosovën dhe se çfardo zgjidhje duhet t'a mbështesë bashkësia ndërkombëtare, para së gjithash Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara.
XS
SM
MD
LG