Ndërlidhjet

UASHINGTON


Sekretari amerikan i shtetit, Colin Powell ka përsëritur se Shtetet e Bashkuara nuk mund të bartin të gjithë autortetin në Irak tek Kombet e Bashkuara, donëse Kombet e Bashkuara kanë të luajnë ''rol vital'' në Irak.
Ministrat e jashtëm të pesë anëtarëve të përhershëm të Këshillit të Sigurimit takohen nesër në Gjenevë për të diskutuar projekt rezolutën e sponzoruar nga Shtetet e Bashkuara e cila bën thirrje për një forcë më të gjërë ndërkombëtare në Irak.
Në Paris, ministri i Jashtëm i Francës, Dominique de Villepin ka thënë se asnjë numër trupash të jashtëm sado i madh të jetë nuk mund të shmangin dhunën në rritje në Irak dhe se vetëm irakianët-e jo ushtarët e jashtëm- mund të rindërtojnë dhe qeverisin vendin e tyre.
XS
SM
MD
LG