Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti amerikan George Bush ka deklaruar se Shtetet e Bashkuara ndjekin në Irak strategji të qartë me tre objektiva-shkatërrimi i terroristëve, të marrurit e mbështetjes ndërkombëtare për Irakun e lirë dhe transferimi i shpejtë i autoritetit tek poulli irakian.
Në radio-fjalimin javor Bush ka thënë forcat e koalicionit të prira nga Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të ndërmarrin aksione kundër lojalistëve të liderit të dikurshëm irakian, Saddam Hussein dhe luftëtarëve të jashtëm
Ai ka thënë se Shtetet e Bashkuara po shkojnë përpara me një plan specifik për kthimin e sovranitetit dhe autoritetit tek qytetarët irakian.
George Bush ka thënë se Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të bëjnë thirrje për bashkëpunim ndërkombëtar për rindërtimin e Irakut.
XS
SM
MD
LG