Ndërlidhjet

BAGDAD


Shtetet e Bashkuara nuk e mbështesin as eliminimin e as dëbimin e liderit palestinez Jaser Arafat. Ky nuk është dhe nuk ka qenë qendrimi ynë dhe qeveria izarelite këtë e di, tha Sekretari i Shtetit Colin Pawell. Pasojat e një veprimi të tillë nuk do të ishin të mira dhe mund të shkaktonin pakënaqësi në botën arabe e myslimane dhe në pjesë tjera të botës, ndërsa në këtë moment delikat nuk do t'i shërbenin planit të paqes për Lindejn e Mesme. Komenet e Sekretarit të shtetit u bën pas pronocimit të zëvendëskryeministri izraelit Ehud Olmert se vrasja e udhëheqësit palestinez Jaser Arafat duhet konsideruar si një nga opcionet e ligjshme për largimin e tij.
XS
SM
MD
LG