Ndërlidhjet

MANASTIR


Rreth 2000 nxënës maqedonas kanë protestuar sot në qendër të Manastirit kundër vendimit të Ministrisë së Arsimit, për hapjen e një paraleleje shqipe në gjimnazin e qytetit.
"Manastiri është qytet i maqedonasve", kanë thirrur nxënësit, të cilëve iu janë bashkangjitur edhe një grup arsimtarësh dhe qytetarësh. Ata kërkuan dorëheqjen e ministrit të Arsimit Aziz Pollozhani.
Protesta kundër zhvillimit të mësimit në gjuhën shqipe janë organizuar edhe në shkollën e mesme ekonomike në Shkup.
XS
SM
MD
LG