Ndërlidhjet

VJENË


Tre janë qëllimet kryesore të Bashkimit Evropian, zgjerimi i një zone të sigurt përreth Evropës, që do të thotë vende me demokraci të qëndrueshme edhe në kufijtë lindorë dhe ata Mesdhetarë; së dyti rritja e përpjekjeve për një rend botëror më të drejtë e më të qëndrueshëm, cfarë do të thotë forcim i institucioneve shumëpalëshe dhe së treti zhvillimi i një politike që synon parandalimin e konflikteve, pavarësisht se ku ndodhin ato, në Maqedoni, Kongo, Bosnje apo Kaukaz.
Kështu ka deklaruar për gazetën vjeneze "Standard", shefi i diplomacisë evropiane Javier Solana.
XS
SM
MD
LG