Ndërlidhjet

JOLYON NAEGELE


Niveli i bisedimeve mbetet ende për t'u zgjidhur. Kohë më parë Beogradi ka thënë se do të përfaqësohet nga zëvendëskryeminstri Nebojsha Çovic, dhe zoti Svilanoviç. Por meqë nuk ka homologë të këtyre të dyve në Prishtinë, sepse nuk ka as zëvendëskryeministër e as Ministër të Jashtëm, qeveria e Kosovës ka kërkuar për t'u përfaqësuar në një nivel korrespondues me të mësipërmit. Por UNMIK-u dhe Grupi i Kontaktit dëshirojnë që të shohin nivelin më të lartë të mundshëm të përfaqësimit të të dyja palëve.
Ndërsa sa i përket çështjes së ndërmjetësuesve dhe të tjerave rreth këtyre bisedimeve mbeten ende për t'u sqaruar. Megjithatë duhet të them se nuk do të kemi shumë ndërmjetësues, por do të kemi lehtësues të këtyre bisedimeve. Dhe lehtësuesit do të jenë vendet e Grupit të Kontaktit, që janë Shtetet e Bashkuara, Rusia, Franca, Italia, Britania e Madhe e Gjermania si dhe Bashkimi Evropian. Këta do të jenë lehtësuesit. Ndërsa Garantuesit e bisedimeve, të cilët do të dëshmojnë se egziston mbështetja maksimale do të jenë Komisioni Evropian për marrëdhënie me jashtë, dhe administrata qëndrore e Kombeve të Bashkuara në Nju Jork si dhe NATO-ja.
XS
SM
MD
LG