Ndërlidhjet

NJU JORK


Intelektuali palestinez Edward Said vdiq sot në Nju Jork në moshën 67 vjeçare.
Said ishte profesor i Letërsisë Krahasuese në Universitetin Columbia në Nju Jork, dhe shkroi shumë për Lindjen e Mesme dhe studimet kulturore të Perëndimit.
Librat e tij më të njohur janë "Orientalizmi", "Kultura dhe Imperializmi" dhe "Fundi i Procesit të Paqes".
Me shkrimet dhe fjalimet e tij, Edward Said ishte zëri kryesor i popullit palestinez.
XS
SM
MD
LG