Ndërlidhjet

SARAJEVË


Sekretari i përgjithshëm i NATO-s Xhorgj Robertson e ka mirëpritur vendimin e udhëheqësve politikë dhe ushtarakë të Bosnjës për arritjen e një marrëveshjeje për një komandë të vetme, për dy armatat: Ushtria e Republikës Serbe dhe Armata e Federatës mysilimano-kroate. Në këtë fazë të reformave, të dy armatat do të mbesin etnikisht të ndara, edhepse do të jenë nën komandën dhe do ta kenë flamurin dhe uniformën e njëjtë. Vendosja e një komande të vetme është kusht për hyrjen e Bosnjës në programin e NATO-s, "Partneritet për paqe".
XS
SM
MD
LG