Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Fuqitë e mëdha po punojnë për të arritur paqen në Lindjen e Mesme dhe për këtë kanë kërkuar nga Izraeli dhe palestinezët të marrin masa për t'i dhënë fund ciklit të dhunës. Përfaqësuesit e katërshës për Lindjen e Mesme: Shtetet e Bashkuara, Bashkimi Evropian, Rusia dhe Organizata e Kombeve Bashkuara, janë takuar sot për të gjetur mënyrën se si të ringjallin planin e paqes në Lindjen e Mesme. Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Kofi Anan me këtë rast tha: "Anëtarët e katërshës e njohin të drejtën e ligjshme të Izraelit për vetëmbrojtje nga sulmet terroriste mbi qytetarët e vet. Në këtë kontekst, si dhe në bazë të ligjit ndërkombëtar humanitar, katërshja i ka bërë thirrje qeverisë izraelite për përmbajtje maksimale për të menjanuar viktimat civile", tha Anan.
XS
SM
MD
LG