Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Shtetet e Bashkuara e paraqitën projekt rezolutën mbi Irakun, në përpjekje për t'i bindur vendet tjera të kontribuojnë me më shumë trupa dhe para për stabilizimin dhe rindërtimin e këtij vendi.
Raporti e parasheh kthimin gradual të pushtetit tek irakienët, por kontrollin e këtij procesi ua lë Shteteve të Bashkuara.
Në projekt rezolutën, forcat amerikane cilësohen si "të përkohshme", ndërsa autorizohet formimi i një force shumëkombëshe, nën komandën amerikane.
XS
SM
MD
LG