Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Shtetet e Bashkuara kanë përgatitur një projekt-rezolutë mbi Irakun, që synon përfshirjen e shteteve të tjera në përpjekjet për të stabilizuar dhe rindërtuar Irakun.
Projekti në fjalë parasheh një kalim gradual të pushtetit tek vendorët, por Shtetet e Bashkuara mbeten në kontroll të procesit në vend.
Projekt-rezoluta i është paraqitur edhe katër vendeve të tjera, anëtare të përhershme të Këshillit të Sigurimit, të cilat kanë të drejtën e vetos.
XS
SM
MD
LG