Ndërlidhjet

VIENË


Pavarësia e Kosovës është e pashmangshme, dhe pavarësimi i saj nuk do të ketë kurrfarë pasojash për vendet fqinje, tha në Vienë Erih Rajter, shef i drejtorisë për çështje të sigurisë në Ministrinë e Mbrojtjes të Austrisë.
Sipas tij, statusi i Kosovës duhet zgjidhur para pavarësimit të Malit të Zi nga unioni i përbashkët me Serbinë.
Rajter tha se Bashkimi Evropian duhet të marrë rolin udhëheqës në zgjidhjen e problemeve në Kosovë, nëse dëshiron t'i realizojë projektet e veta paqësore në Evropë.
Erih Rajter ka thënë se shqiptarët në Kosovë duhet të jenë më aktivë, dhe ta detyrojnë bashkësinë ndërkombëtare që ajo të aktivizohet më shumë.
XS
SM
MD
LG