Ndërlidhjet

HAGË


Tribunali i Hagës ka dënuar prej 8 deri në 17 vjet burgim tre ish zyrtar serb të Bosnjës për shkak të persekutimit të boshnjakëve dhe kroatëve gjatë luftës së vitit 1992 – 1995.
Blagoje Simiç, Miroslav Tadiç dhe Simo Zariç janë dënuar për shkak të planifikimit dhe ekzekutimit të fushatës së vrasjeve, arrestimeve, torturimeve dhe deportimit të jo – serbëve nga Bosnja Veriore.
Simiç është dënuar me 17 vjet burgim, Tadiç me 8 vjet, ndërsa Zariq me 6 vjet burgim.
XS
SM
MD
LG