Ndërlidhjet

HAGË


Tribunali i Hagës sot i bëri publike aktpaditë kundër ish gjeneralëve të ushtrisë jugosllave Nebojsha Pavkoviq dhe Vlladimir Lazareviq, si dhe gjeneralëve të policisë Sreten Llukiq dhe Vllastimir Gjorgjeviq.
Katër gjeneralët akuzhen për krime të luftës në Kosovë në vitin 1999.
Nebojsha Pavkoviq asokohe ishte komandant i armatës së Tretë, Velimir Llazareviq komandant i korparmatës së Prishtinës, Sreten Llukiq komandant i shtabit të policisë në Kosovë ndërsa Vllastimir Gjorgjeviq kryeshef i sigurimit publik në ministrinë e Brendshme të Serbisë.
XS
SM
MD
LG