Ndërlidhjet

SHKUP


Me një meshë në Kishën katolike në Shkup, sot u shënua shpallja lume e nënes Tereze nga ana e Papës Xhon Pali i Dytë, para një jave në Vatikan. Pas meshës afro 300 vetë shetitën nëpër qendrën e Shkupit dhe vunë lule në sheshin, në të cilin konsiderohet se ishte shtëpia e nënes Tereze. Motra Nirmala, që tash e udhëheq Misionin bamirës, të formuar nga Nënë Tereza në Indi, duke komentuar mospajtimet në Maqedoni lidhur me përkatësinë kombëtare të nënës Tereze tha se "ajo ishte e lindur në këtë qytet, nga prindërit shqiptarë". Duke u lutur sot para bustit të Nënes Tereze në Shkup, motra Nirmala tha se "ndjen mirënjohje, një kënaqësi të thellë dhe emocione".
XS
SM
MD
LG