Ndërlidhjet

NJU DELHI


Vajzat diskriminohen në qasjen e tyre në sistemin shkollor në vendet në zhvillim, ka bërë të ditur Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Arsim dhe Shkencë, UNESCO. 57 për qind e fëmijëve në botë që nuk ndjekin shkollën janë vajza.
Kristofer Koglaf, një nga autorët e raportit tha:
"Është e qartë se arsimimi i vajzave sjell një morri përfitimesh për shoqërinë, të cilat nuk kanë thjesht karakter ekonomik.
Familjet ku nënat janë më të arsimuara ëdhe fëmijët marrin shkollim më të mirë."
XS
SM
MD
LG