Ndërlidhjet

SHKUP


Ministri i Mbrojtjes i Maqedonisë, Vllado Buçkovski ka deklaruar se Maqedonia, Shqipëria dhe Kroacia, vende që i përkasin grupit Karta e Adriatikut, duhet të dëshmojnë përparim maksimal në gjashtë muajt e ardhshëm, me qëllim që në samitin e NATO-s në Stamboll të marrin sinjalet e qarta për anëtarësim në Aleancë në vitin 2006.
Sipas Buçkovskit, parimi i paketit do të ishte mënyra më e mirë për hyrjen e këtyre shteteve në NATO, parim ky që, sipas tij, do të duhej të vlente edhe për inkuadrim në Bashkimin Evropian.
XS
SM
MD
LG