Ndërlidhjet

GJENEVË


Kërkuesit zviceranë kanë shprehur dëshirën për të rindërtuar dy statujat e lashta të Budës të shkatërruara nga Talibanët në Afganistan.
Sipas Institutit zviceran të Teknologjisë me ndihmën e teknikës rindërtimi është i mundur.
Por UNESCO, Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë ka thënë se është më mirë t'i lënë statujat e rrënuara për të kujtuar tiraninë e Talibanëve.
XS
SM
MD
LG