Ndërlidhjet

VJENË


Parlamenti i Austrisë e miratoi protokollin 13. të Konventës për të Drejtat e Njeriut, që parasheh heqjen e plotë të dënimit me vdekje.
Me miratimin, Austria obligohet të mos e praktikojë dënimin me vdekje as në luftë.
Në vitin 2002, më së shumti ekzekutime ka patur në Shtetet e Bashkuara, Irak dhe Kinë.
XS
SM
MD
LG