Ndërlidhjet

BAGDAT


Pentagoni do të dërgojë 3 mijë trupa shtesë në Irak, gjatë vitit të ardhshëm.
Ky vendim erdhi derisa përfaqësuesi më i lartë fetar i myslimanëve shiitë të Irakut Ajatullah Ali-al-Sistani ka kriktikuar planin amerikan për transferimin e pushtetit tek irakianët.
Abdel Aziz al-Hakim, kreu i Këshillit Suprem të Revolucionit Islamik në Irak dhe anëtar i Këshillit Qeverisës ka bërë publike vërejtjet:
"Diskutimet me Ajatullahun e Madh ka pasur në qendër projektin për trasferimin e pushtetit dhe saktësisht boshllëqet ekzistuese, të cilat kërkojnë zgjidhje, në të kundërt projekti nuk do të realizojë aspiratat e popullit të Irakut."
XS
SM
MD
LG