Ndërlidhjet

JERUSALEM


Katër zyrtarë palestinezë që kanë negociuar planin simbolik paqësor për Lindjen e Mesme, kanë refuzuar të marrin pjesë në ceremoninë e nënshkrimit në Zvicër. Vendimi për mospjesëmarrje ka pasuar atë të liderit palestinez Jaser Arafat që mos ta mbështesë këtë plan.
E ashtuquajtura " Marrëveshje e Gjenevës" është realizuar ndërmjet ish-negociatorëve izraelitë dhe palestinezë dhe përmban koncesione të jashtëzakonshme nga të dy palët.
Marrëveshjen e ka kundërshtuar edhe kryeministri izraelit Ariel Sharon.
XS
SM
MD
LG