Ndërlidhjet

KAJRO


Grupet palestineze kanë filluar bisedimet tre ditore lidhur me propozimet për armëpushimin e kushtëzuar me Izraelin.
Takimi është ndërmjetësuar nga zyrtarët egjiptianë dhe ka sjellë në tryezën e bisedimeve përfaqësuesit e grupeve militante Hamas dhe Xhihadi Islamik.
Asnjë zyrtar izraelit nuk po merr pjesë në takim, derisa Dore Gold, këshilltar i kryeministrit Ariel Sharon tha:
"Derisa izraelitët janë mbështetës të dialogut mes izraelitëve dhe palestinezëve, është e qartë se vetëm qeveria e Izraelit, e zgjedhur në mënyrë demokratike, ka autoritetin të ulet dhe të arrijë marrëveshje me palestinezët."
XS
SM
MD
LG