Ndërlidhjet

MOSKË


Rezultatet paraprake të zgjedhjeve parlamentare në Rusi tregojnë se Partia "Rusia e Bashkuar", mbështetëse e presidentit rus, ka fituar zgjedhjet me 36.8 për qind e ndjekur nga komunistët me 12.7%.
Partitë liberale nuk kanë arrritur 5 për qindëshin e nevojshëm, për të hyrë në parlament.
Lidhur me zgjedhjet e zhvilluara dje presidenti rus, Putin, deklaroi:
"Përfundimi kryesor që ne duhet të nxjerrim sot, pavarësisht rezultateve dhe aktivitetevet të cdo partie, si dhe pavarësisht faktit se si do të jetë përbërja e Dumës, këto zgjedhje janë një hap përpara në forcimin e demokracisë në Rusi", tha Presidenti rus.
XS
SM
MD
LG