Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Nuk do të ketë kthim të ekipit ndërkombëtar të Kombeve të Bashkuara në Irak në të ardhmen e afërt, deris atë mos ketë përmirësime të ndjeshme të gjendjes së sigurisë atje.
Kjo është bërë e ditur nga kreu i kësaj organizate, Kofi Anan, i cili ka shtuar se përkohësisht misioni i Irakut do të jetë i vendosur në Qipro.
Lidhur me përfshirjen e OKB-së në Irak, Kieran Prendergast, numri dy i organizatës tha:
"Ata që kërkojnë nga Kombet e Bashkuara të kthehen në Irak, apo të luajnë një rol jetik atje më duhet t'i pyes se cfarë konkretisht kuptojnë më këtë dhe se përfshirja do të jetë në cilat fusha."
XS
SM
MD
LG