Ndërlidhjet

NJU JORK


Afro 121 milionë fëmijë në mbarë botën nuk shkojnë në shkollë, ndërsa në këtë aspekt, numri i vajzave është më i madh, shkruan në një raport të Unicefit të publikuar sot. Në një deklaratë lidhur me këtë çështje, Carol Bellamy, drejtoreshë ekzekutive e Unicefit tha se "nuk ka gjasë që në mënyrë të theksuar ta ulim varfërinë, vdekshmërinë e fëmijëve, pastaj ta luftojmë sidën e sëmundjet e tjera, nëse nuk kujdesemi që të gjitha vajzat dhe djemtë ta shfrytëzojnë të drejtën e tyre për shkollim fillor".
XS
SM
MD
LG