Ndërlidhjet

STAMBOLL


Në pjesën turke të Qipros sot po zhvillohen zgjedhjet paralamentare. Analistët thonë se këto zgjedhje mund të kenë ndikim të madh në procesin e zgjerimit të BE-së, pasi votuesit kanë mundësi që të përcaktohen për politikanët aktualë në pushtet, që e refuzuan planin e Kombeve të Bashkuara për ribashkimin e Qipros, apo për politikanët që janë për negociata me BE-në dhe, eventualisht, për anëtarësim në BE. Tash për tash, Bashkimi Evropian ka plane që ta pranoj vetëm pjesën greke të Qipros, që është e njohur ndërkombëtarisht.
XS
SM
MD
LG