Ndërlidhjet

VATIKAN


Zyrtari i Vatikanit që kryeson Departamentin e Drejtësisë dhe Paqjes, Renato Martino, ka deklaruar se ushtarakët e Shteteve të Bashkuara nuk është dashur të emetojnë incizimin e Sadam Hyseinit në të cilin ai shihet të jetë trajtuar siç thotë Martino si "shtazë".
Kardinali Renato Martino, një kritik për një kohë të gjatë i invadimit amerikan në Irak, ka thënë se ai ndjen keqardhje për Sadamin.
Renato Martino pa dhënë shpjegime tjera ka thënë se Vatikani dëshiron një institucion përkatës për gjykimin e Sadamit.
XS
SM
MD
LG