Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Shtetet e Bashkuara e kanë dorëzuar në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara një projekt rezolutë, e cila synon parandalimin e terroristëve për të shtjerë në duar armë të shkatërrimit në masë.
Drafti kërkon nga të gjitha vendet ti miratojnë dhe zbatojnë ligjet, me të cilat të gjitha subjekteve jo-shtetërore u ndalohet prodhimi, shitja, transportimi ose përdorimi i armëve të shkatërrimit në masë apo raketave për qëllime terroriste.
Propozimin për rezolutën e tillë në shtator e bëri presidenti amerikan George Bush.
XS
SM
MD
LG