Ndërlidhjet

HAGË


Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë do ta fillojë në 23 shkurt shqyrtimin e bazës ligjore për barrierën kundërthënëse që Izraeli e ndërton në Bregun Perëndimor.
Kërkesën për shqyrtimin e ka bërë Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara.
Izraeli thotë se barriera e ndërtuar nga gardhet, telat gjemborë, muret e betonit dhe hendeqet nevoitet për ti parandaluar sulmuesit vetëvrasës.
Palestinezët ndërkaq thonë se kjo është përpjekje për anektimin e territorit dhe paragjykimin e shtetit të ardhshëm palestinez.
XS
SM
MD
LG