Ndërlidhjet

Estonia njeh pavarësinë


Estonia ka njohur pavarasinë e Kosovës, ka njoftuar Urmas Paet, shefi i diplomacisë estoneze. Vendimi u morr në takimin e sotëm të qeverisë.

"Ne jemi të gëzuar se deklarimi i pavarësisë nga Kuvendi i Kosovës thekson faktin se Kosova është e gatshme të ndjekë Planin Ahtisaari, afatet kohore që e shoqërojnë këtë plan si dhe mbrojtjen e pakicave dhe qendrave të tyre kulturore e historike", tha Paet.
XS
SM
MD
LG