Ndërlidhjet

GJENEVË


Më se 5 mijë shqiptarë etnikë nga Maqedonia kaluan në Kosovë gjatë ditës së hënë, duke u larguar nga luftimet dhe tensionet etnike në Maqedoni. Numri i tërësishëm i të zhvendosurve, prej të premtes së kaluar, arriti në 18 mijë, bëri të ditur Komisariati i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Refugjatë.
Zëdhënësi Kris Janowski ka thënë se afro 5300 persona kanë kaluar kufirin në Bllacë. Ai ka thënë se shumica e personave të zhvendosur ishin nga rrethina e Shkupit.
XS
SM
MD
LG