Ndërlidhjet

PRAGË


Kryetari i Çekisë, Vacllav Havell, gjatë takimit me kryeministrin e Jugosllavisë, Zoran Zhizhiq, ka shprehur një përkrahje të fuqishme për proceset e demokratizimit në Jugosllavi dhe për kthimin e saj në kuadër të Bashkësisë Ndërkombëtare.
Zëdhënësi i presdientit, Lladisllav Spaçek duke transmetuar fjalët e zotit Havell deklaroi se ai ka thënë se “për Kosovën, për Malin e Zi, për Jugosllavinë duhet të vendosin njerëzit në Jugosllavi, në Mal të Zi dhe në Kosovë. Kjo është çështje dhe përgjegjësi e tyre”.
Duke folur për ngjarjet në Ballkan kryeministri Zoran Zhizhiq ka thënë se “kemi të bëjmë me një vatër lëvizëse të krizës, e cila në këtë çast nga Kosova ka kaluar në kufijtë e Maqedonisë”.
XS
SM
MD
LG