Ndërlidhjet

GJENEVË


Liderët e grupeve kryesore fetare në Maqedoni nga takimi në Gjenevë kanë bërë thirrje për dhënien fund të luftimeve midis forcave qeveritare dhe kryengritësve shqiptarë dhe apelojnë tek besimtarët e tyre që të mos ndjekin rrugën e dhunës. Liderët e bashkësive fetare theksojnë se konflikti në Maqedoni nuk është shkaktuar për shkaqe fetare dhe hedhin poshtë tentativat që ti jepen etiketimet e intolerancës fetare . Ata fuqimisht hedhin poshtë çdo tendencë që ti lejonin vetes të ndërlikoheshin dhe manipuloheshin dhe dënojnë incidentet që shqetësojnë besimtarët.
XS
SM
MD
LG