Ndërlidhjet

UASHINGTON


Sekretari amerikan i shtetit Kolin Pauell ka siguruar përfaqësuesit e Këshillit Kombëtar Shiptaro-Amerikan që mbështesin çështjen shqiptare në Maqedoni se synimet e Shteteve të Bashkuara që të angazhohen me Rusin në Ballkan nuk do të thotë donjë ndërrim i politikës,ka thënë ky grup pas takimit. Kryetari i Këshillit, Ilir Zherka tha se një nga çështjet që kishin shtruar në takimin me Kolin Pauell ka qënë brenga që kanë ata lidhur me involvimin e Rusis në Rajon dhe rrolin e lidershipit Rus në Rajon. Kongresmeni Eliot Engël ,ka thënë se në takimin me sekraetarin Pauell u bisedua lidhur me kryengritjen në Maqedoni dhe ka shfaqur besimin e vetë se nëse qeveria e Maqedonis do të zgjidhte brengat e shiptarëve,kryengritja do të shuhej vetë-vetiu.
XS
SM
MD
LG