Ndërlidhjet

ÇIKAGO


Sekretari i përgjithëshëm i NATO-s ,George Robertson në fjalimin që ka mbajtur mbrëmë në Çikago ka theksuar se planet e Shteteve të Bashkuara për ndëretimin e sistemit mbrojtës raketor nuk kanë shkaktuar donjë përçarje midis 19 anëtarëve të paktit ushtarak të NATO-s.Robertson ka mohuar që këto plane të kenë shkaktuar mosmarrëveshje të ashpra midis vendeve evropiane dhe Shteteve të Bashkuara.
Ai ka thënë se edhe Rusia është gjithashtu e brengosur lidhur me zgjerimin e vendeve të papërgjegjëshme dhe zgjerimin e teknologjis raketore.
XS
SM
MD
LG