Ndërlidhjet

LEGASPI, PHILIPPINES


Ka kaluar shifrën 32 mijë, numri I banorëve të Filipineve që kanë braktisur shtëpitë e tyre për shkak të aktivizimit të vullkanit Majon. Një shpërngulje e tillë masive ka ndodhur edhe në janar të vitit të shkuar, kur 80 mijë njerëz u larguan nga afërsitë e malit vullkanik, në pjesën qendrore të Filipineve. Që prej shekullit të 15, kur edhe raportohet derdhja e parë e llavës, Majon ka demonstruar disa erupsione të vrullshme duke arritur kulmin në 1814, kur nga djegjet e llavës dhe shpërthimet e masave të mëdha gurore u vranë 1200 njerëz.
XS
SM
MD
LG