Ndërlidhjet

BRUKSEL


Bashkimi Evropian ka marrë sigurime se presidenti i Maqedonis,Boris Trajkovski dhe qeveria kanë kontroll të plotë ndaj ushtris dhe policis dhe se presidenti e qeveria kanë planifukuar gjatë ditës që ti drejtohen kombit,u ka deklaruar reportereve ministresha e jashtëme e Suedis Ana Lind ,në emër të 15 vendeve anëtare.Ana Lind ka rideklaruar mbështetjen e Bashkimit Evropean për presidentin Trajkovski e ka thënë mëtej se ky nuk është vetëm një konflikt i Maqedonis,por është një konflikt me peshë tejet të madhe ndërkombëtare duke shtuar se bashkësia ndërkombëtare ka të luaj rrol krucial atje.Ndërkaq,i deleguar i ri i Bashkësis Evropiane,Fransoa Leotar do të niset shum shpejtë për në Maqedoni,pas konsultimeve me ministrat e Bashkësis.
XS
SM
MD
LG